• Friday, 18 October 2024
Nationaal Oldtimerfestival Zandvoort 2011
12 aug
11:34

Nationaal Oldtimerfestival Zandvoort 2011

De ontvangst bij de Europeesche Verzekeringen in Amsterdam was hartverwarmend en de deelnemende auto’s waren een bonte verzameling van voornamelijk oldtimers en hun liefhebbers. Veel Kevers en hun afgeleiden, maar ook Mercedessen, Jaguars, Citroens en engelse automotives.

De toerrit door het voornamelijk noordhollandse vlakkeland, was overwegend toeristisch, bij tijd en wijle sportief en af en toe lastig, vanwege het bolletje/pijtje systeem.
Heb zelfs een keer een kilometer over een modderige polderweg achteruit moeten rijden, om weer op de goede weg terug te komen, was één weg te vroeg rechts af gegaan. Maar dat mocht de pret niet drukken want de samenwerking onder de rijders/-sters was meer dan collegiaal.
Uiteraard viel ik niet in de prijzen, had namelijk het route boek niet ingevuld omdat ik mijn aandacht voor al het moois om mij heen nodig had.

De happening op het circuit van Zandvoort overtrof mijn stoutste verwachtingen. Een mix van benzinelucht, oorverdovend uitlaatgeluid, regenbuien, het bekende ,,auto rijdt in grindbakgeluid”, muzikale entertainment , patat en braadworsten waren mijn deel. Een aantal aanwezige Morganfans en zelfs twee racende Morganisten maakten mijn ervaring compleet. De regen ’s middags was wel jammer, maar mocht uiteindelijk de pret niet drukken.
Een zeer geslaagd festijn, plezierig om meegemaakt te hebben.

Aaldert

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.