• Monday, 2 September 2024
Kermistour samen met Thomashuizen
02 sep
7:40

Kermistour samen met Thomashuizen

Op 5 oktober wordt traditiegetrouw de 51e wielerronde van Assendelft gereden.  Orca organiseert dit jaar weer een Kermisrit in samenwerking met de Stichting Wielerronde Assendelft, het
Thomashuis Assendelft en de Prinsenstichting. Orcaleden  krijgen bij het Thomashuis Assendelft een warme ontvangst bij Carry en Henk en vooral ook bij hun bewoners. Er is koffie en koek. Bewoners van ander Thomashuizen sluiten aan. Een delegatie van de Prinsenstichting gaat deelnemen aan de activiteiten. De Prinsenstichting is ook een instelling die gespecialiseerd is in zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

De oldtimers verzamelen zich om 12.15 uur aan de Veenpolderdijk 13. We stellen de auto’s netjes op zodat het geheel er feestelijk uitziet. We gaan leuke foto’s maken. Er is koffie, thee en een koek.

Het welkomstwoord wordt gehouden door onze loco-burgermeester Harry v/d Laan.

Rond 12.45 uur mogen de bewoners een klassieker uitkiezen waarmee zij willen meerijden. Een aantal bewoners krijgt een begeleider mee. Zij gaan meerijden in een auto met achterbank. En natuurlijk even de foto momenten bij de auto’s mogen niet ontbreken voor onze gasten.

We rijden een ronde door het dorp, over de kermis en over het wielercircuit Vervolgens eindigt de rondrit op de Beemsterstraat bij de Orca stand. Hier gaan de bewoners van de Thomashuizen  met eigen begeleiding terug naar het Thomashuis aan de Veenpolderdijk. De Oldtimers worden opgesteld op het grasveld voor een “concours ‘d élégance”.

Er is voor alle deelnemers een versnapering bij de Orca stand. En rond 17.00 uur is de Kermisrit afgelopen.

LET OP, eerst na afloop van de wielerronde, om ca 17.00 uur, kunnen de oldtimers weer verder rijden. Eerder vertrekken is in verband met de Wielerronde niet mogelijk.

Deelname is gratis. U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen aan: secretaris@orca-assendelft.nl.

Deelname aan dit evenement is voor uw eigen risico. Orca is niet aansprakelijk voor schade aan uw eigendommen. Uw auto dient minimaal tegen WA incl. inzittende dekking verzekerd te zijn. Houdt u aan de regels van de Wegenverkeerswet. ORCA accepteert geen enkele aansprakelijkheid voor schade welke voortvloeit uit deelname aan dit evenement.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.