• Tuesday, 22 October 2024
Schade bij een Orca evenement?
10 okt
10:41

Schade bij een Orca evenement?

Wat gebeurt er als je tijdens een Orca bijeenkomst schade krijgt?

Iedereen die deelneemt aan een rit heeft zijn auto minimaal tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekerd. Dat is een voorwaarde om deel te kunnen nemen. Het is verstandig om je auto ook tegen Casco schade te verzekeren.  Naast schade aan je auto kun je ook letselschade  krijgen. Of schade aan kleding of andere eigendommen. Schade die niet veroorzaakt is door een auto en dus niet onder de WA dekking van de auto van de veroorzaker valt.

Orca heeft een aansprakelijkheidsverzekering via de Fehac.

Orca is lid van de Fehac. Federatie voor Historische Automobiel en Motorfiets Clubs.  De Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC) behartigt de belangen van de eigenaren van historische wegvoertuigen. Vooral in Nederland, en ook internationaal. Lid van FEHAC zijn 233 Nederlandse verenigingen en stichtingen. Die vertegenwoordigen samen ruim 56.000 eigenaren van historische wegvoertuigen. Dat zijn niet alleen personenauto’s, maar ook tweewielers, autobussen, bedrijfsvoertuigen, aanhangwagens, karren, rijtuigen en mobiele werktuigen als tractoren.  Zie ook: https://www.fehac.nl/.

In onderstaande leeswijzer van de Fehac staat uitgelegd wat je kunt verwachten van de Fehac verzekering als je schade hebt opgelopen.

20241006 Leeswijzer FEHACAansprakelijkheidsverzekering-oktober-2024

 

Daarnaast kent de Gemeente Zaanstad een Collectieve Vrijwilligersverzekering.

De vrijwilligersverzekering is bedoeld voor iedere vrijwilliger die onverplicht en onbetaald werkt om anderen en/of de samenleving te helpen. Deze verzekering is dus voor iedere vrijwilliger die actief is in de gemeente of actief is voor een organisatie uit de gemeente. Dit geldt ook voor maatschappelijke stagiaires. Aanmelding voor de verzekering is niet nodig. De verzekering is automatisch van toepassing op alle Zaanse vrijwilligers.

Zie ook: https://www.zaankantersvoorelkaar.nl/hoe-het-werkt/vrijwilligersverzekering

Als je schade hebt, kun je een claim indienen door een schade aangifteformulier op de website van de gemeente Zaanstad volledig in te vullen.

De gemeente stuurt de claim naar verzekeraar Centraal Beheer Achmea. De schade wordt rechtstreeks door Centraal Beheer afgewikkeld. Als er sprake is van een eigen risico, zal dit met de rechtspersoon worden geregeld. Vragen over de stand van zaken rondom de afhandeling kunnen rechtstreeks aan Centraal Beheer worden gesteld. De gemeente krijgt bericht over hoe de claim is afgehandeld.

De organisatie waarvoor de persoon vrijwilligerswerk verricht zal moeten verklaren dat de schade is ontstaan tijdens vrijwilligerswerk. Ook kan de gemeente nagaan bij de verenigingen of organisaties of iemand terecht een claim indient.

 

 

 

 

 

 

 

afbeelding: www.freepik.com

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.